Friday, March 30, 2012

~ citer panjang bulan ini..~

Assalamualaikum..sepi jer blogku.hehe..


dalam sebulan ni mcm2 berlaku..fuhh..nak citer pun mcm takde mood nak di listkan di sini
tapi yg paling best hari ni arr..
  • baru dpt call dr Income-tax yg tgh dok audit borang BE ku..hehe..dan yg paling best.. insyaAllah next week dpt arr balik duit tu..emm dlm RM1xxx plus..plus... & kerana itu juga semangat nak berblog datang balikkk..hehehe..
  • sbnarnya bukan saje2 menyepi.. biase ar dah masuk alam belajar ni.. buatlah apa2 yg patut..paper work yg nak di hantar, nak present lagi.. bulan dpn dah start exam.. terketaq2 kepala lutut ni.. btulkah..mimpikah.. sempatkah baca.. buat latihan .. semak smula.. emm.. mcm2 arr. walaupun begitu kelas ngaji mcm biase arr, anak2 murid dtg mcm biase slps maghrib :)
  • bulan Apr ni juga ada panggilan Tilawah Alquran.. mcm mana tu.agak2 nak masuk ke?emm.. wait n see arr..
  • hal kojer.. ok..ok ajer. maintain cool walaupun dlm hati berdebar-debar jer ngan bos ni.. emm moga2 Allah mempermudahkan perjalanan hidup kita smua.
NI citer tak best tapi rsbg manusia kita harus redha!..
  • keter? ok.. cuma nak syahdu sikit... last week ada motor terlanggar keter kita..tercalar arr.. bumper pecah sikit. biase arr motor dok follow blakang ..ngek-ngut btul arr. motor dia hancuss.. nyaris budak tu tak kena langgar ngan jip blakang kiter..budak tu jatuh tergolek ala2 bollywood.. abg jip tu memberi bantuan kepada adik tu & membantuku utk mendapatkan info berkaitan..hehe.. mcm citer hero-heroin plak..nyaris masa tu ada kak Umi yg pulang bersamaku dr opis.;) opps sorry i'm married ek!
btw, thanks a lot to that guy hehe.. tak sempat nak tanya namanya cuma ingat plak jip dia WWK ( beribu-ribu lemon arr kat M'sa ni..).. tu ajer arr.. keter aku WWB. mamat motor tadi pada mulanya nak settle luar( kirenyer dia bayo kat kita arr sbb langgar kita), tapi akhinya kita terpaksa buat laporan polis sbb beliau berubah fikiran bila beliau balik!
ish..angin..angin.. tapi segera ku beristighfar!

langkah seterusnya..buat laporan ke Balai Polis..emm settle satu masalah. Olej keran dah dpt nama penuh, no i/c, no tipon & no platmaka lengkaplah bukti utk di buat laporan polis..(beliau dikenakan saman trafik RM300 emm..itu yg terbaik-kan )

nasihatku pada mat2 motor hargailah nyawa anda, jgnlah dok follow dekat2 ngan keter yg berada link paling kanan. kalo pun nak bawa laju p dok lalu laluan kecemasan tu..silap haribulan mau jugak dilenyek oleh keter2..nauzubilahiminzalik!

kk.. nak tido arr. esok ada kelas ni. kena present ngan group! gud nite & Assalamualaikum!

2 comments:

Angah said...

angah doakan yang baik-baik aje untuk dik...

Impian Serikandi said...

mekasih kak ;)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...