Thursday, May 24, 2012

~ Tang Lin.. oh Tang Lin ~

La..la..la..sblm ku teruskan citer hari ni.. kat sini nak ambe kesempatan kat hasben sbb bagi duit belanja hari ni ( walhal gaji dah kluar.. i'm bz nak tekan2 duit arr, sorry bang), dlm masa yg sama nak wish thanks a lot to kak Umi & Iena.. my best friend kat TMKL ( geng hua..hua.. merangkap senior yg berpengalaman hoho.. kak Umi ni dah ku anggap mcm mak ku..). actually kami baru jer balik dari Jln Tang Lin.. di ulangi Tang Lin..hehe..
(diorg pu tak tau aku ader blog ni.. jgn kasi tau..huhu.. )

Barangkali tgh macam ini, dr smlm dok hit2 kat Iena temanku.. 'mee kicap..mee kicap..' akhirnya hari ni tetiba Iena plak hint2 kat gue.. "nak p Tang Ling tak? tapi aku tak pasti arr mee kicap ader tak waktu ni.. dah pkl 11pagi ni." Terkebil-kebil mataku melihat Iena.. mimpi kah? ngigau kah..? fuhh..lalu aku membalasnya.." Weh, ko mimpi ke? Kita ok jer.. ON jer sebab minyak keter dah penuh, tak dapat pun takpe.. nak tgk tempat jer dolu.." aku menjawab dgn selamba. Lantas kak Umi mula bersuara." Kat sana ada Ikan Bakar.. sodaapp". sekali lagi aku menelan air liurku.. diorg ni bagi aku dok teringat-ingat ajer.

                                             hasil carian di google..hehe..

Emm.. tak boleh jadi ni.. dlm 1 jam yang berlalu, aku jenuh berfikir nak ke tak nak.. dan akhirnya sepakat ..aku, kak Umi & Iena.. memulakan gerakan ke Tang Lin.. seingat aku Tang Lin ni mcm shopping Complex yg kat Jln TAR.. dolu2 arr, tapi tak sangka plak ia merupakan tempat yang fames di mata org2 KL.. ( aku kan org Cyber..dok plak kat Bangi.. hehe..) 

Alhamdulillah.. kami sampai di tempat yg dimaksudkan.. tempatnya agak ke dalam.. siap panjat bukit lagi ( parking kat atas bukit daa..) dan akhirnya terbentanglah tempat makan yang dikatakan sblm itu.. fuhh.. simple n biase2 jer. namun terselit rasa kehebatan disetiap kedai2 yang berada di situ. Iena cakap kat situ glamer dgn Nasi Lemak Tang Lin.. Ikan Bakar Pak Din dan gerai yang aku dok citer2 tu.. Mee Kicap.. yang lain pun ada. 

Walaupun aku sedikit hampa sebab Mee Kicap dah abiss.. tapi tatkala melihat Ikan Bakar.. fuhh.. bergelora jer ( sejak pregnant, aku ni dah lama tak makan sampai kenyang tau.. uhuk..uhuk..smua tak selera :( 

           ni pun cari kat google.. kalo tgk biase jer.. tapi mmg sedapp.. kat blkg istana negara pun kalah..:)

Ternyata Ikan Bakar Pak Din ni tak menghampakan.. opss.. aku ambe ikan keli ( ikan bakar kt sini mmg dia siap2 bubuh kuah atas ikan...air asam yang pedas..i like )aku siap hirup kuahnya dgn tangan.. hehe.. ( aksi ini jgn di tiru ek kawan2 ) Minum plak ngan Teh O Ais Limau.( maaf tak sempat nak ambe gambo..tapi sempatlah baca doa mkn hehe.. )

Akhirnya kami smua pulang dalam kekenyangan.. Alhamdulillah.. & again thanks to Allah.

p/s: : Hanna.. aku dah p Tang Lin.. hip..hip.. hoorey. :)





4 comments:

Angah said...

amboiii asik citer pasai makan je ni...

Impian Serikandi said...

kak,
bukan slalu..kadang.. kadang..apa lagi jom p Tang Lin.. suasana yg tenang ala2 kg..;)

Hannaz Haney said...

aku tak peduli.. lepas nie hang mmg kena bawa aku kat situ KALAU aku serang OFFICE kau.. kah3x.. ada aku dengar pasal TANG LIN nie.. tapi tak ada org nak bawa.. huk3x...

Hariah Ahmad said...

hanna..
boyeh..boyeh.. jom arr

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...