Tuesday, January 3, 2012

~ Doa~

Tetiba jer teringatkan serangkap DOA.
Dolu2 kalo ada perhimpunan di SMRPK di Kuala Kangsar, memang inilah doa yang dibaca olehku. Ianya diberikan oleh Ustazah Nur Izzati bagi mengetuai perhimpunan sekolah pada hari tersebut. (Sekali dua tu bawa teks.. tapi bila dah lama2.. dah ingat..Alhamdulillah.)

“Ya Allah kurniakanlah kami lisan yang lembut basah mengingati dan menyebut namaMu. Hati yang penuh segar mensyukuri nikmatMu. Serta badan yang ringan menyempurnakan ketaatan kepada perintahMu.

Ya Allah kurniakanlah kami iman yang sempurna, hati yang khusyuk, ilmu yang berguna dan keyakinan yang benar-benar mantap.

Ya Allah kurniakalah kami deen (cara hidup) yang jitu dan unggul, selamat dari segala mara bahaya dan petaka.

Kami mohon ya Allah kecukupan yang tidak sampai kami terpaksa meminta jasa orang lain. Berikanlah kami ya Allah , iman yang sebenarnya sehingga kami tidak lagi gentar atau mengharap orang lain selain dari Engkau. Kembangkanlah lembayung rahmatMu kepada kami, keluarga dan anak-anak kami serta sesiapa saja yang bersama-sama kami.

Jangan ya Allah, Engkau biarkan nasib kami ditentukan oleh diri kami sendiri, walau hanya sekelip mata atau kadar masa lebih singkat dari itu.

Wahai Tuhan yang paling mudah dan cepat memperkenankan, kabulkanlah doa kami”.

Nota kaki:-

mengembalikan nostalgia zaman persekolahanku.. :) untuk anak2ku, selamat kembali ke sekolah...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...